Veelgestelde vragen

1Kun je je inschrijven voor meerdere cursussen op 1 avond?

Nee, je kunt geen 2 cursussen doen op 1 avond. Je kunt wel verschillende cursussen doen op 2 avonden: bijv. op dinsdag Koken en op donderdag Nederlands

2Ik heb me aan het begin van het jaar ingeschreven voor een cursus. Nu heb ik me bedacht en wil toch liever een andere cursus volgen. Kan dat?

Ja, dat kan in overleg met de directeur.

3Wat moet ik doen als ik een avond niet kan komen?

Dan graag even afbellen naar de locatie waar je zit. Het nummer staat op de contactpagina maar ook op je inschrijfformulier.

4Waarom moet ik voor sommige cursussen extra bijbetalen?

We vragen een extra bijdrage voor Gezond Koken. Dat komt omdat we boodschappen doen voor het eten. Dat eten ga je zelf maken en mag je ook opeten of meenemen.

5Waarom moet ik thuis maar een klein beetje eten voordat ik de cursus Koken ga doen?

De cursus heet “Gezond Koken”. Het heet niet “Dubbel en Veel Eten”. Gezond betekent een gezond gewicht.

6Hoe zit het met examens en diploma’s?

Accent Avondonderwijs kent 2 soorten cursussen:

  • landelijk erkende certificering
    De cursussen met een erkende certificering hebben aan het einde ook een officieel examen. Het zijn: Veiligheidscertificaat; Start Werk, Blijf Veilig en SVS Schoonmaak. Examens worden aangevraagd op het moment dat je een goede kans van slagen hebt. Dat bepaalt de docent.
  • avondschoolcertificering
    De cursussen met een Avondonderwijscertificering zijn alle andere cursussen waar een groot verschil in niveau is.
7Waarom moet ik contant betalen?

De financiën van de cursisten gaan vaak via een bewindvoerder of de zorgorganisatie. De juiste tenaamstelling is voor Accent Avondonderwijs dan vaak niet terug te vinden.

8Kan ik in gedeeltes betalen?

In overleg met de directeur kan een betalingsregeling worden getroffen. Dat houdt in dat er in 2 termijnen betaald kan worden.

9Ik zie foto’s van cursisten op de website staan. Moet ik daar toestemming voor geven?

Op het inschrijfformulier staat onderaan een regel dat foto’s door Accent Avondonderwijs voor P.R. doeleinden gebruikt mogen worden. Door ondertekening van het inschrijfformulier geef je toestemming. Accent Avondonderwijs zorgt er altijd voor dat de foto’s met het meeste respect voor de cursist worden gepubliceerd.

10Kan ik soms mijn begeleider, ouder, vriend, familie meenemen naar een les?

Ja, dat kan. We laten graag zien hoe Accent Avondonderwijs werkt. Vraag het wel van te voren even aan je docent.

11Ik wil mij graag als vrijwilliger op Accent Avondonderwijs inschrijven. Hoe moet ik dat doen?

Accent Avondonderwijs werkt met vrijwilligersorganisaties als Rotterdam Cares en Rotterdammers voor elkaar. Daar staat de avondschool met activiteiten of vacatures op. Je kunt je ook rechtstreeks wenden tot DE directeur. Wij hebben altijd een breed spectrum aan mogelijkheden. Meer informatie.