Vrijwilligers en stagiaires

Zonder hun bijdrage geen Accent Avondonderwijs. Zo simpel is het. Docenten krijgen ondersteuning van stagiaires van pedagogische instellingen en ROC’s en vrijwilligers. Hun inzet maakt het mogelijk zoveel mogelijk individuele aandacht aan de cursisten te geven.


Stagiaires

Stagiaires zijn heel belangrijk voor Accent Avondschool. Accent Avondonderwijs overlegt met de volgende scholen om stagiaires te plaatsen:

In de “Gids voor stagiair(-e)s” kun je uitgebreid lezen wat wij bieden en wat wij vragen. Er is veel mogelijk om je studie te verrijken: je kunt je stage-opdrachten onder deskundige begeleidingen beoordeling maken, maar ook in overleg meer zelfstandig opereren.

Accent Avondonderwijs is een erkend leerbedrijf volgens de kwalificatie-eisen van het SBB. Deze organisatie is verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van beroepskwalificaties.

Direct aanmelden

Vrijwilligers

Als vrijwilliger ben je een onmisbaar onderdeel in onze organisatie. Je bent de helpende hand die onze leerkrachten ondersteunt in de klas; bij het helpen van de cursisten bij het maken van hun opdrachten; als creatieve motor bij de cursus QWAZT, als sportbegeleider of bij computerlessen. Ook kun je de organisatie en de uitvoering van projectweken ondersteunen of zelfstandig met kleine groepjes cursisten aan de slag. Het maken van content voor de website en het betrekken van cursisten hierin is ook een dankbare invulling. Je wordt ingeleid in het omgaan met deze doelgroep door de docenten. Zij begeleiden je op deze, veelal nieuwe, invulling van je (vrije) tijd.

In de “Gids voor vrijwilligers” lees je alles over vrijwilligerschap, al dan niet met een contract. Uit ervaringen van vrijwilligers blijkt unaniem dat je rijker wordt van de ervaringen: het geeft je meer energie dan dat je erin stopt. In een uitgebreide kennismaking en rondleiding kun je samen met de directie bekijken waar jouw kracht ligt en wat je daarmee vervolgens kunt en wilt gaan doen. Je kunt één of twee avonden per week optreden of via een individuele tijdsindeling vrijwilligen.

Een bijzondere taakinvulling kan zijn de ondersteuning van de lessen Nederlands en NT2 (Nederlands voor anderstaligen en laaggeletterden). In toenemende mate krijgt Accent Avondonderwijs aanvragen en inschrijvingen van deze doelgroep. De lessen worden als heel stimulerend en verrijkend ervaren door docenten, vrijwilligers en cursisten.

Aanmelden als vrijwilliger kan ook via de websites van “NL Cares” en/of “Zorgzaam010”.

Direct aanmelden

Taalvrijwilligers

Accent werkt nauw samen met de “Stichting Lezen en Schrijven” en de organisatie “Taal voor het Leven”. Zij leveren ondersteuning bij training van (aankomende) taalvrijwilligers, alsmede complete lespakketten.

Wat kan een taalvrijwilliger verwachten?

Is hij of zij er wel geschikt voor? Wat moet iemand ervoor kunnen? Waar begin je aan? Allemaal vragen die (potentiële) taalvrijwilligers kunnen stellen. We geven de taalvrijwilliger graag een kijkje in de wereld van het leren lezen en schrijven aan volwassenen, met Nederlands als moedertaal of tweede taal.

Met de online taalvrijwilligerscheck ervaren taalvrijwilligers drie mogelijke lessituaties. Hiermee krijgen ze eerste indruk van het vrijwilligerswerk. Heel graag nodigen we je uit om een kijkje te nemen op de website: De (potentiële) taalvrijwilliger helpt een virtuele cursist. Iedere cursist legt de taalvrijwilliger vijf vragen voor.

Na de check zijn (potentiële) taalvrijwilligers zich bewust van hun vaardigheden op het gebied van geduld, sociale contacten en zakelijk instinct. Taalvrijwilligers bepalen zelf of het begeleiden van cursisten bij hen past. Waar wacht je op? Doe de online taalvrijwilligerscheck vandaag nog!

Waarom een taalvrijwilligerscheck?
  • Taalvrijwilligers kunnen een weloverwogen beslissing maken om te kijken of het bij je past
  • Taalvrijwilligers maken kennis met vrijwilligerswerk en proeven aan mogelijke situaties

Accent Avondonderwijs biedt vervolgens het platform om aan de slag te gaan met je verworven kennis!

Direct aanmelden Kijk ook op: www.taalvoorhetleven.nl/taalvrijwilliger


Aanmelden als (taal)vrijwilliger of stagiair(e)

Laatste nieuws