Beveiliging

SSL

Waar staat SSL of SSL-certificaat voor?

Volgens de AVG (Wet Bescherming Persoonsgegevens) moeten vertrouwelijke gegevens veilig (dus niet leesbaar oftewel versleuteld) verzonden worden.
Secure Sockets Layer of SSL is een technologie die een beveiligde verbinding tussen websites en browsers mogelijk maakt. Een formulier met jouw gegevens die jij verzend mag enkel door jou en de ontvangende webserver gelezen worden. Als iemand anders jouw internet verkeer probeert af te luisteren zal die enkel een wirwar van rare codes zien de niet bruikbaar zijn. Oftewel: SSL zorgt ervoor dat je (privé)gegevens niet leesbaar voor anderen worden verzonden.

Wat betekent beveiligd met SSL?

Een SSL voorziet jouw website van een HTTPS waarbij de ‘S’ staat voor secure (veilig). Dit geeft vertrouwen in een beveiligde website.
Daarnaast is de website te herkennen aan een slotje voor de URL in de adresbalk van de browser.


CAPTCHA

Waar staat CAPTCHA voor?

CAPTCHA staat voor Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart en betekent zoiets als een volledig geautomatiseerde openbare test om computers en mensen van elkaar te onderscheiden.

Wat betekent beveiligd met reCAPTCHA?

Google reCAPTCHA is een tool van Google die ervoor zorgt dat formulieren die worden ingevuld door SPAM(ro)bots en ongewenste partijen niet kunnen worden verzonden. Het werkt ter beveiliging van formulieren op je website en daardoor ontvang je minder tot geen spam.

Hoe werkt reCAPTCHA?

Zodra reCAPTCHA op een website actief is, zal Google meekijken hoe een gebruiker zich gedraagt op de website. Als bij het verzenden van een formulier Google vermoedt dat de gebruiker een mogelijke SPAM(ro)bot kan zijn, zal reCAPTCHA worden ingeschakeld en zal het formulier niet worden verzonden.

Op de formulieren op onze website is Google reCAPTCHA actief, rechtsonderin je scherm zie je het volgende reCAPTCHA-logo staan: