Qwazt

“Rotterdamse schilders met beperking maken kunst zonder beperking”. Mensen met een beperking kennen geen beperkingen op het doek. Dat leert de ervaring bij QWAZT, de kunsttak van Accent Avondonderwijs en STRAS in Rotterdam.

Kunstenaars met een verstandelijke beperking kunnen hun ei helemaal kwijt als zij aan het schilderen slaan. Al na een paar lessen basisvaardigheden maken zij prachtig werk. Tijdens de lessen worden zij begeleid door professionele kunstenaars, die als vrijwilliger aan Accent Avondonderwijs verbonden zijn. Maar over kunst moet je niet te lang praten. Je moet het vooral doen.

Professionele begeleiding

Beroepskunstenaars en studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam maken zich sterk voor professionele begeleiding van de kunstenaars. Zij dragen in belangrijke mate bij aan hun ontwikkeling. Drie avonden per week ontmoeten zij de kunstenaars in Accent Avondonderwijs om hun techniek te verbeteren.

Authentieke creativiteit

In Rotterdam leven circa 6.000 mensen met een verstandelijke beperking. Zij onderscheiden zich door een authentieke creativiteit. Door kunstwerken te maken kunnen zij hun emoties uiten. Door samen te exposeren, komen zij in contact met elkaar en met hun publiek.

Voor meer informatie: www.qwazt.nl

Laatste nieuws